2 belangrijke strategieën om meal preppen makkelijk te maken

Wanneer je honger hebt, heb je waarschijnlijk geen zin om een gezonde maaltijd te maken. Je wilt gewoon eten wat op dat moment in de buurt is. En vaak is dat geen eten dat je zal helpen je doelen te bereiken. 

Daarom 2 strategieën om je te helpen deze momenten te voorkomen. Zodat je op deze momenten juist maaltijden tot je beschikking hebt die je helpen je doelen te bereiken.

 

++++++

 

Gezond eten gebeurt helaas niet vanzelf. Hier zullen we zelf bewuste acties voor moeten verrichten om ons daarbij te helpen.

Vandaag ga ik je twee van die acties laten zien.

 

Optie 1: Het weekend ritueel

Het hoeft eigenlijk niet per se het weekend te zijn, voor de meeste komt dit het beste uit, maar je kunt elke dag kiezen die je wilt.

Welke dag je ook kiest, probeer er ongeveer 1-2 uur voor vrij te maken.

  • Pak je agenda erbij en kijk alvast naar de dagen die komen gaan.

Welke dagen/momenten zal het lastig worden om te eten zoals je zou willen eten? Om je gezonde gewoontes toe te passen?

  • Hoe kun je ervoor zorgen dat je op deze momenten de juiste maaltijden tot je beschikking hebt? Probeer met wat ideeën/maaltijden te komen.
  • Maak een lijst met ingrediënten die je nodig hebt om deze maaltijden te maken.

Zodat als je boodschappen gaat doen je weet welke producten je nodig hebt en je niet in de verleiding komt om andere producten te halen.

  • Haal de benodigde boodschappen in huis.
  • Wanneer je deze eenmaal in huis hebt. Begin dan met het klaarmaken en koken van deze maaltijden.

De meeste mensen gebruiken het weekend hiervoor. Omdat dit vaak de uitgelezen mogelijkheid is om hier tijd voor vrij te maken.

Andere kiezen een doordeweekse dag. Het maakt niet echt uit. Kies wat het beste werkt voor jou.

Als dan de lastige momenten zich voordoen, heb jij de juiste maaltijden tot je beschikking en zal je blij zijn dat je hier tijd voor gemaakt hebt.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Optie 2: Een dagelijks ritueel

Je kan ook optie 1 en optie 2 combineren. Door bijvoorbeeld de maaltijden die relatief veel tijd kosten om te bereiden, in het weekend te maken, en de maaltijden die wat makkelijker te bereiden zijn in de ochtend. Zoals fruit, noten, etc.

 

Conclusie: Doe wat het beste werkt voor jou. En voor het bereiken van jouw doelen.

Je kunt een van de twee opties kiezen. Een combinatie, wat het beste werkt voor jou. Kijk vooruit, maak een plan, en voer het plan uit.

Wil je hulp om de sterkste, gezondste en fitste versie van jezelf te worden?

De meeste mensen weten dat het eten van vers, onbewerkt eten en minder snacken, de sleutel is tot het krijgen van de gezondheid en het lichaam dat ze willen. Maar ze hebben hulp nodig om erachter te komen hoe ze dit in hun dagelijks leven kunnen verwerken. In combinatie met alle andere prioriteiten en dagelijkse verantwoordelijkheden.

Zodat ze niet alleen resultaat halen voor een korte periode, maar voor de rest van hun leven.

 

Interesse in persoonlijke coaching?

Als je interesse hebt in persoonlijke coaching en hier meer over wilt weten, vul dan onderstaand contactformulier in. En ik zal binnen 24 uur vrijblijvend contact met je opnemen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]