4 manieren om vooruitgang bij te houden als de weegschaal niet meewerkt

Hoe weet je of je dichterbij je doel komt? Vandaag deel ik 4 manieren met je die als indicatie van vooruitgang kunnen dienen zodat je precies weet of je plan werkt.

++++

Veel mensen die beginnen aan hun avontuur om af te vallen, gebruiken 1 indicatie van vooruitgang.

De weegschaal.

Het nadeel hieraan is dat de weegschaal niet altijd een juiste weergave geeft van je vooruitgang.

Ons lichaam is erg complex. Er kunnen zoveel verschillende redenen zijn dat de weegschaal niet omlaag is gegaan en je toch vooruitgang hebt gemaakt.

Daarom is het belangrijk om ook bewust te zijn van de andere manier van vooruitgang.

Hieronder zal je leren hoe je deze indicaties van vooruitgang kunt bijhouden wanneer je zelf bezig bent met gewichtsverlies en het bereiken van je doelen.

4 manieren erachter te komen of je plan werkt

1. Je kleren zitten al wat losser

Wauw! Die broek die je de afgelopen periode alleen aan kon wanneer je echt je adem inhield en waar je met alle moeite van de wereld pas in kon komen?

Die zit nu perfect! Niet bijna goed. Nee het zit echt goed. Het voelt goed. Het ziet er echt goed uit!

Praktische tip: Probeer naast de weegschaal bijvoorbeeld ook de metingen van je omtrek bij te houden. Zodoende kun je zien of hier aanpassingen in plaats vinden.

 

2. Je slaapt beter

Je hebt vast wel eens nachten waarin het je simpelweg niet lukt om in slaap te vallen? Of waarin je maar ligt te draaien en te doen, en maar steeds voor een korte periode in slaap valt en dan weer wakker wordt.

Sommige klanten die ik begeleid hebben geen eens door hoeveel slaap ze tekortkomen, omdat 4-5 uur per nacht slapen normaal voor ze is geworden.

Maar sinds je je nieuwe plan volgt, krijgt je lichaam genoeg voedingstoffen binnen om je te helpen bij een betere nachtrust.

Het begint er steeds meer op te lijken dat je lichaam precies weet wanneer het bedtijd is, en ongeveer een uurtje voordat het bedtijd is begin je al een beetje moe te worden.

Want onthoudt: Als je je lichaam en gezondheid wilt verbeteren is consistent genoeg slaap krijgen van cruciaal belang. En je voelt je er nog beter door ook!

 

3. Je bent in een beter humeur

Ben jij de persoon die door collega’s vaak een snoepje wordt aangeboden omdat je jezelf niet bent wanneer je trek hebt? 🙂

Het is geen verrassing dat wanneer je beter eet en meer voedingsstoffen binnen krijgt die je lichaam nodig heeft, je dit merkt qua humeur.

Klanten die ik begeleid geven regelmatig aan dat ze zich:

  • Zelfverzekerder voelen
  • Bewuster voelen
  • Blijer en positiever voelen
  • Meer open staan om nieuwe dingen te proberen
  • Gemotiveerder voelen

Tuurlijk, deze veranderingen komen ook door het feit dat wanneer je vooruitgang maakt, je dit een fijn gevoel geeft en je door blijft gaan omdat je hier meer van wilt.

Maar ook voeding zelf speelt hier een belangrijke rol in. We voorzien ons lichaam en hersenen van de voedingsstoffen die het nodig heeft om hun taken te verrichten. En daarvan ervaren we de voordelen.

Zo helpt het binnenkrijgen van meer eiwitten bij het meer binnenkrijgen van tryptofaan. Tryptofaan is een bouwsteen van serotonine, een neurotransmitter die ons helpt te ontspannen en gelukkig te zijn.

 

4. Het voelt meer als een levensstijl dan een dieet

Diëten zijn tijdelijk. Het voelt als iets dat je moet “volhouden” om het gewenste resultaat te bereiken. Maar zodra je stopt met dit dieet ga je vaak weer eten zoals je altijd al deed. En heb je binnenkort weer de resultaten terug die je altijd al had.

Als je merkt dat je je nieuwe keuzes al wat meer automatisch maakt en het een gewoonte begint te worden, dat is wanneer je weet dat je hier vooruitgang in maakt.

Dit zijn ze dan, de 4 indicators van progressie op de weegschaal na. Dus als je een moment ervaart dat de weegschaal niet laat zien wat je gehoopt had, hou dan eens deze 4 indicatoren bij en kijk of je daar vooruitgang in maakt.

Wil je hulp om de sterkste, gezondste en fitste versie van jezelf te worden?

De meeste mensen weten dat het eten van vers, onbewerkt eten en minder snacken, de sleutel is tot het krijgen van de gezondheid en het lichaam dat ze willen. Maar ze hebben hulp nodig om erachter te komen hoe ze dit in hun dagelijks leven kunnen verwerken. In combinatie met alle andere prioriteiten en dagelijkse verantwoordelijkheden.

Zodat ze niet alleen resultaat halen voor een korte periode, maar voor de rest van hun leven.

 

Interesse in persoonlijke coaching?

Als je interesse hebt in persoonlijke coaching en hier meer over wilt weten, vul dan onderstaand contactformulier in. En ik zal binnen 24 uur vrijblijvend contact met je opnemen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]